Ons team

Eef Weenink

eefEef Weenink (1954) is in zijn opdrachten vaak verantwoordelijk voor langlopende veranderprocessen, gericht op verbetering van de kwaliteit en de organisatie van de zorg en/of het voortbestaan van de organisatie. Eef wordt veel gevraagd in crisissituaties, waarbij door samenloop van meerdere enkelvoudige problemen een complexe en risicovolle situatie is ontstaan.  Hij zorgt in die situaties als  bestuurder, manager, projectleider of adviseur oplossingen en vernieuwd geloof in eigen kunnen van de medewerkers. Eef combineert grote inhoudelijke kennis met haarscherpe analyse en het vermogen mensen in beweging te krijgen. Eef is actief in de GGZ, de Jeugdzorg, de Forensische Psychiatrie en in het bijzonder de VVT. Hij helpt organisaties om Verscherpt Toezicht van de IGZ te voorkomen of door verbeteringen op te lossen. In het sociaal domein begeleidt Eef dialogen tussen burgers, gemeenten en aanbieders van zorg en welzijn.

Humor en wijsheid zijn kenmerkend voor Eef. Eef maakt zaken helder door het vertellen van verhalen en metaforen, vaak uit de muziekwereld of uit de wandelsport, waar naast de zorg zijn hart ligt. Eef weet veel van een breed scala onderwerpen. Die kennis verbindt hij met ruime  praktijkervaring als verpleegkundige, sociotherapeut en directe leider van zorgprocessen waardoor hij doorkijkt tot in de haarvaten van een zorgorganisatie. Eef pakt de problemen graag samen met de medewerkers in de organisatie aan en is daarbij niet te beroerd om -letterlijk- de handen vuil te maken. Meewerken en meedenken is volgens Eef nodig om problemen van zorgverleners werkelijk te kennen en op te lossen. Zijn leiderschap kenmerkt zich door het geven van ruimte en het stimuleren van medewerkers. Vertrouwen is de basis van zijn leiderschap. Wel stelt hij duidelijke grenzen en stuurt hij direct bij als die grenzen overschreden worden.

Eef combineerde opleidingen voor elektrotechniek, (B) verpleegkunde en inrichtingswerk voor zijn eerste functies in de psychiatrie. Hij volgde een MBA- opleiding, maar studeerde ook enige tijd aan het conservatorium. Eef combineert het systeemdenken van de technicus en de betrokkenheid van de zorgverlener met de creativiteit van de musicus en de brede blik van de leider.

Eef verheldert en verbindt door verhalen

Meer weten over de visie, diensten, werkwijze of mensen van C3?