Handreiking voor Toezicht op Kwaliteit en Veiligheid

Datum: 16-04-2012

Handreiking voor Toezicht op Kwaliteit en Veiligheid

Sinds het najaar van 2011 geeft C3 workshops over Toezicht Op Kwaliteit en Veiligheid. De workshops worden gehouden op het kantoor van C3 in Leusden, telkens van 16.00 uur tot 20.00 uur, zodat de deelnemers de files mijden. Hans Hoek en Bart Wijnbergen leiden deze workshops.
Er is veel belangstelling voor de workshops. Tien workshops zijn al overtekend. U kunt zich inschrijven voor één van de volgende workshops via bijgaande link(s).

Toezichthouders en bestuurders hebben veel behoefte aan praktische hulpmiddelen bij het vormgeven van Toezicht Op Kwaliteit en Veiligheid. In aanvulling en ter ondersteuning van de workshops heeft C3 daarom een handreiking voor het toezicht op kwaliteit en veiligheid (TOKV) ontwikkeld met de titel ‘Met het oog op kwaliteit en veiligheid’. De handreiking is vormgegeven als een handzaam boekje op A6 formaat, dat u gemakkelijk in binnenzak of tas meeneemt om overal te gebruiken.

In de handreiking komen aan de orde:
– Wat is kwaliteit en veiligheid?
– Hoe wordt kwaliteit en veiligheid gemeten?
– Wat zijn indirecte signalen voor kwaliteitsrisico’s?
– Hoe staat uw organisatie ervoor op het gebied van kwaliteit en veiligheid?
– Welke instrumenten staan toezichthouders ter beschikking voor TOKV?
– Hoe werkt u met een toezichtcommissie Kwaliteit en Veiligheid?
– De kunst van het vragen stellen.
– Wat als het mis gaat?
– Waar vindt u meer informatie?
– Beknopte literatuurlijst TOKV.
– C3 adviseurs en managers.

Deelnemers aan de workshops krijgen het boekje gratis uitgereikt. Voor anderen is de handreiking voor € 12,50 (inclusief BTW en verzendkosten) te bestellen via onze website.

 

 

Laat een reactie achter