Ons team

Harco de Bruin

harcodebruinHarco de Bruin (1962) is tijdelijk bestuurder, interim- en projectmanager in de GGZ, de gehandicaptenzorg en de VVT. Ook vervulde hij opdrachten in de cure en voor de opvang van asielzoekers. Harco wordt gevraagd voor situaties, waarin een moeilijk probleem moet worden opgelost en een nieuwe organisatie moet worden opgezet, terwijl de kaders nog niet duidelijk zijn. De oplossing moet passen in een lange termijn perspectief, dat Harco snel voor ogen heeft. Zijn kracht is het vertalen van dat lange termijn perspectief in op korte termijn te bereiken doelen. Als adviseur is Harco actief in organisatie-onderzoek en organisatie-ontwikkeling. Hij begeleidt samenwerkingsprocessen tussen organisaties. Ook coacht hij regelmatig individuele directeuren en bestuurders. Hij onderzoekt de effectiviteit van organisatie processen en adviseert daarover. Hij begeleidt ontwikkelprogramma’s met impact op de hele organisatie. Harco is sparring partner van de bestuurder als het gaat om de omgang met professionals.

Harco analyseert scherp vanuit een sociaal psychologische invalshoek. Hij doorziet interpersoonlijke en groepsprocessen en gebruikt die kennis om teams te helpen richting en doel te bepalen. Onvolkomenheden in de bedrijfsvoering die daarbij aan het licht komen, kan Harco goed koppelen met de doelstellingen van de organisatie. Zo kan nieuw perspectief ontstaan op de realisatie van die doelen. Hij gebruikt daarbij zijn humor en zijn relativeringsvermogen op een innemende manier. Daardoor laat hij ook bij kritiek de persoon tegenover zich in zijn waarde. Harco vraagt door en kijkt daarbij altijd verder dan het probleem van vandaag. Zijn ervaring op de werkvloer en zijn bredere bedrijfskundige en psychologische kijk helpen om een effectieve, soms onconventionele, oplossing te kiezen.

Harco de Bruin begon zijn loopbaan in de gehandicaptenzorg. Hij vervulde in die sector diverse functies op zorginhoud en op bedrijfsvoering. Na zijn studie organisatiepsychologie, startte hij een bureau voor coaching, assessments en mediation. Daarna werd hij adviseur, coach, projectleider en interim-manager. Bij SIOO volgde hij een opleiding tot organisatieadviseur. Aan de Rijksuniversiteit Groningen volgde hij een Master programma Bedrijfs- en Bestuurskunde.

Harco kijkt altijd verder dan het probleem van vandaag

Recente opdrachten van Harco

  • Onderzoek en herontwerp zorg en behandelconcept VG-organisatie.
  • Begeleiding strategie ontwikkeling VVT.
  • Interim directeur Gehandicaptenzorg.
  • Manager Kennis & Behandelcentrum a.i. VG/VVT.
  • Begeleiding diverse organisatieontwikkelingsprocessen.

Meer weten over de visie, diensten, werkwijze of mensen van C3?