Jef Hendrickx

Jef Hendrickx zet zijn brede ervaring als consultant in de gezondheidszorg in meerdere landen en meerdere sectoren in. Jef in actief in Nederland, België, Mozambique en Zuid-Afrika. Hij vervult opdrachten voor organisaties in de eerstelijn, de langdurige zorg, ziekenhuizen en voor overheden.
Jef helpt organisaties en professionals bij het oplossen van optimalisatievraagstukken, het doorvoeren van verbeteringen in de werkprocessen en samenwerking. Hij stelt businesscases op voor samenwerking tussen zorgorganisaties en adviseert anderzijds over het omgaan met concurrentie.
Ontwikkelingen rond digitalisering en het gebruik van technologie vormen een belangrijk deel van het werk van Jef. Hij adviseert over het gebruik van data in beslissingsprocessen, strategische keuzes rond patiëntendossiers, e-health of het gebruik van AI (kunstmatige intelligentie).

Jef vindt een gedegen analyse aan het begin van de opdracht essentieel. Hij combineert een stevige en diepgaande analyse van de data met gesprekken met mensen, observaties van de werkprocessen en van de cultuur en inrichting van de organisatie. Hij plaats de analyse in de maatschappelijke context en houdt rekening met de interne en externe politieke processen rond het vraagstuk. Hij is gesprekspartner voor zorgbestuurders, toezichthouders, professionals, investeerders en publieke bestuurders.
Jef combineert scherp zakelijk inzicht met humor en relativeringsvermogen. Hij houdt van de goede dingen des levens en gebruikt zijn joie de vivre in zijn opdrachten om de zwaarte van vraagstukken in het juiste, breder perspectief te plaatsen.
Jef heeft een duidelijke visie en opvattingen over vele zaken. Die steekt hij niet onder stoelen of banken, maar zijn adviezen aan opdrachtgevers zijn altijd gebaseerd op de analyses van data en literatuur. Waar mogelijk spreken voor Jef de feiten op zich, ook al zijn die feiten niet altijd wat de opdrachtgever wil horen.

Jef Hendrickx heeft een brede ervaring en expertise. Die expertise is gebaseerd op een scala aan internationale Masteropleidingen, o.a. op het gebied van informatietechnologie, financieel management en business administration, leiderschap, governance en gezondheidszorg. Jef heeft ervaring als COO, CFO, bestuurder, toezichthouder en als management consultant. Jef weet veel van en is actief met digital health, datamanagement, modelvorming, performance management, veranderkunde.

Jef onderbouwt resultaten met datagedreven analyses in een brede context

Telefoonnummer: 06-29078467
E-mail:
j.hendrickx@c3am.nl

Opdrachten van Jef

  • Advies bij optimalisatie van middelen, diensten en capaciteit van zorgverleners
  • Advies bij digitalisatie uitdagingen
  • Advies bij samenwerking
  • Advies bij concurrentie vraagstukken
  • Advies bij fusie en bedrijfssplitsing

Jef is

  • Toezichthouder bij Gezinszorg Villers in Antwerpen (B)
  • Toezichthouder bij Zorghuis Limburg in Koersel (B)
  • Voorzitter van het auditcomité bij Bewel in Diepenbeek (B)

Meer weten over de visie, diensten, werkwijze of mensen van C3?

C3 adviseurs en managers
Kromme Nieuwegracht 13
3512 HC Utrecht
T: 06-835 83 444
E: c3@c3am.nl