Ons team

Karin Buckens

karinKarin Buckens (1956) zorgt in haar opdrachten voor helderheid. Ze maakt problemen inzichtelijk en begrijpelijk en daarmee gemakkelijker oplosbaar. Zoals een opdrachtgever eens zei: ‘Karin zorgt dat de mist optrekt’. Haar enorme kennis van de verschillende financieringsvormen in de zorg (o.a. DBC/DOT, ZZP), haar analytische vaardigheden en haar vermogen om amorfe cijfers te vertalen in heldere spreadsheets komen van pas in opdrachten waarin financiering, contractering en interne bedrijfsvoering op orde gebracht moeten worden. Karin vervult opdrachten voor zorgaanbieders in alle sectoren, verzekeraars en regionale en landelijke organisaties. Zij heeft een voorkeur voor opdrachten waar procesoptimalisatie en/of kwaliteitsvraagstukken hand in hand gaan met bedrijfskundige problemen, die alleen door samenwerking kunnen worden opgelost. Ze benadert haar opdrachten pragmatisch en resultaatgericht.

Karin combineert die analytische vaardigheden met charme en interesse in de mens. Zij legt direct verbinding met mensen. Ze is direct en duidelijk en steeds bereid het gesprek aan te gaan. Ze maakt wrijvingen in menselijke relaties en verantwoordelijkheden helder en bespreekbaar. Karin is in staat mensen te enthousiasmeren ook voor minder vanzelfsprekende ingrepen. Zij stimuleert medewerkers om zelf problemen op te lossen. Karin is sportief en creatief. Ze is sociaal bewogen en werkt ook als vrijwilliger in de zorg in Kenia, waar ze veel inspiratie opdoet ook voor haar opdrachten in Nederland. Haar grote gevoel voor humor en relativeringsvermogen inspireren andere mensen.

Karin is (IC) verpleegkundige van origine. Zij volgde de doctoraal opleiding Beleid en Management Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en verschillende leergangen voor veranderkunde en (interim)management bij SIOO. Zij heeft zich bekwaamd in de financiën van de gezondheidszorg. Na een carrière als verpleegkundige en leidinggevende in ziekenhuizen, is zij reeds lang actief als organisatieadviseur, veranderkundige en interim-manager, projectleider en onderzoeker. Karin heeft diverse publicaties over verschillende onderwerpen op haar naam staan.

 ‘Karin zorgt dat de mist optrekt’

Recente opdrachten van Karin

  • Interim directeur bij een zorgorganisatie
  • Opstellen en implementeren business case
  • Verbetering bedrijfsvoering en zorgprocessen
  • Projectleider Kwaliteitsprojecten
  • Interim-management bij complexe veranderingen

 

Meer weten over de visie, diensten, werkwijze of mensen van C3?