Met het kwaliteitskader aan de slag... uitzoeken wat in de langdurige zorg werkt!

Workshop Met het kwaliteitskader aan de slag... uitzoeken wat in de langdurige zorg werkt!

Natuurlijk werk je dagelijks aan de verbetering van de zorg en de professionele ontwikkeling van de mensen in jouw organisatie. Waarschijnlijk ben je al bezig met het invoeren en het bruikbaar maken van het kwaliteitskader met indicatoren over professionele regelruimte en verbetering van de zorg voor de cliënt. En denk je dan wel eens: hoe krijg ik het van papier af…geïntegreerd in het dagelijks handelen? Als een nieuwe manier van doen, een nieuwe routine?
Wat gaan we doen in de workshop:
De eerste stap is hoe we kunnen leren en verbeteren met behulp van het kwaliteitskader. We gaan aan de slag met de kwaliteitskaders van de langdurige zorg. Wat betekenen ze in de leefwereld van professionals en cliënten. Wat doe jij in de werkpraktijk? Welke rol heb jij hierin, waar ben je trots op en wat is nu aan de orde in de planning of uitvoering.

De tweede stap gaat over de indicatoren. Hoe kunnen we leren en verbeteren met een indicator zoals bijvoorbeeld ‘continuïteit van zorg’. Op welke manieren kunnen we dit vervlechten in de werkpraktijk?

In de derde stap gaan we methodisch werken met het kwaliteitskader. We delen kennis en inzichten, we schetsen een denkraam waarmee we het vraagstuk uit de werkpraktijk kunnen aanpakken. Wat gaat goed en wat zijn dan de werkzame principes? Wat is lastig en zou nog beter kunnen? Zo leren we wat werkt en waar dit van afhankelijk is. De kracht van deze benadering is dat je werkt met de betrokkenen uit dezelfde werkpraktijk, vanuit verschillende functies, rollen en perspectieven.
Er is gelegenheid om te werken aan het eigen vraagstuk en hoe de inzichten en ervaringen verbonden kunnen worden aan de eigen werkpraktijk. We maken gebruik van een op actieonderzoek gebaseerde leidraad, die aansluit op het leren en verbeteren met behulp van het kwaliteitskader.

Het programma van de workshop:
15.30 uur Ontvangst
16.00 uur Hoe we kunnen leren en verbeteren met behulp van het kwaliteitskader?
17.00 uur Aan het werk. Hoe kunnen we leren en verbeteren met de indicatoren.
17.45 uur Gezamenlijk, in dialoog met elkaar presenteren van gebruik indicatoren.
18.15 uur Eten
19.00 uur Reflecteren op de leidraad en het gebruik in de eigen werkpraktijk.
20.00 uur Afsluiting

De workshop is bedoeld voor staf, teamleiders, coaches, managers, die iets te doen hebben in de ondersteuning van de professional. De begeleiders van de workshop zijn Elsbeth Reitsma en Elly van der Helm. Zij hebben beiden ruime ervaring in begeleiding van professionals bij leren, verbeteren en reflecteren in de werkpraktijk.

De workshop wordt gegeven op 16 september 2019 van 16.00 uur tot 20.00 uur in het kantoor van C3, Storkstraat 28a te Leusden. De ontvangst is vanaf 15.30 uur. Een warme maaltijd is in het programma inbegrepen.
De kosten bedragen € 295,-- (incl. BTW) per deelnemer.

Praktische informatie

Datum: 16 september 2019
Beschikbaarheid: Ja

C3 teamleden

Deze workshop wordt gegeven door de volgende C3 teamleden:

Meer weten over de visie, diensten, werkwijze of mensen van C3?