Nieuws

Collega Ulrich Oron verzorgt (Engelstalig) gastcollege aan de Rijksuniversiteit Groningen

Op dinsdag 28 september 2021 geeft collega Ulrich Oron weer een Engelstalig gastcollege aan de Rijksuniversiteit Groningen; over het Nederlandse gezondheidszorgstelsel, de financiering ervan en de specifieke financiering en vergoedingen van geneesmiddelen.

Lees verder

Macht en onmacht

DOp onze (digitale) vrijdagontmoeting bespraken wij op voorstel van Elly van der Helm het artikel ‘Seven of Nine: onmacht voelt persoonlijk maar is niet individueel’ van Jaap van ’t Hek en Leike van Oss van december 2020.

Lees verder

Afscheid Bart Wijnbergen

Op 9 juli 2021 namen we als C3 afscheid van onze gewaardeerde collega Bart Wijnbergen. Bart is 14 jaar aan C3 verbonden geweest. Hij stopt nu als adviseur en interimmanager om al zijn tijd aan zijn vele hobby’s te wijden. Dat hij stopt met dit werk, leidt er ook toe dat hij van C3 afscheid neemt. Wij betreuren het dat Bart ermee stopt, maar begrijpen zijn keuze.

Lees verder

Collega Ulrich Oron spreker op symposium oogheelkunde

Op zaterdag 29 mei 2021 was collega Ulrich Oron in Nieuwegein spreker op het Insights Symposium, een symposium voor oogartsen.

Lees verder

Werkboek C3 is uit. Canon van 33 jaar gezondheidszorg in Nederland.

In onze vorige ‘Uitgelicht’ [verwijzing] beloofden we dat ons werkboek ter gelegenheid van 33 jaar C3 zou uitkomen. Inmiddels is het werkboek gereed.

Lees verder

Kennis maken we samen – een methodiek voor het expliciteren en doorontwikkelen van ervaringskennis

Voor organisatieadviseurs/-professionals is het van grote waarde om tijdens de opdrachten die ze uitvoeren met de best beschikbare kennis te werken, oftewel: op basis van Evidence Based Practice (EBP). Bij EBP wordt veelal aan kennis voortkomend uit metastudies, experimenten met controle groepen en ander wetenschappelijk onderzoek gedacht.

Lees verder

Omgaan met pijn in organisaties en in het advieswerk

Pijn is onlosmakelijk verbonden met ons menszijn. Het ervaren van pijn is een belangrijk signaal dat er iets mis is in ons lichaam en vormt een prikkel om actie te ondernemen. Precies daarom is er in de gezondheidszorg veel aandacht voor het specificeren en klasseren van pijn.

Lees verder

33 jaar C3 terugblikken en vooruitkijken op ontwikkelingen in de zorg

C3 adviseurs en managers ging in 1988 van start. Dit jaar bestaan we in 2021 dus 33 jaar. Vanwege de 3 in onze naam hebben we een voorkeur om veelvouden van drie te vieren in plaats van decennia.

Lees verder

Het Schone bij organiseren en begeleiden

Onze collega Elsbeth Reitsma heeft een hoofdstuk geschreven over ‘Op zoek naar het Schone in het Adviesvak’. Geïnspireerd door het gedachtegoed van Hume onderzoekt zij of we op een wat systematischer wijze, door elkaars ogen en gevoelens te lenen, het Schone van het vak kunnen onderzoeken.

Lees verder

Meer weten over de visie, diensten, werkwijze of mensen van C3?

C3 adviseurs en managers
Kromme Nieuwegracht 13
3512 HC Utrecht
T: 06-835 83 444
E: c3@c3am.nl