Utrecht. 03-12-2021. Portretten C3. Elly van der Helm. Fotografie t.b.v. MaatMerk / C3. © COPYRIGHT: VINCENT BOON 2021 © WWW.VINCENTBOON.NL

'Samen leren én werken.'

Elly van der Helm

Wat mij drijft is hoe we al onze kennis, inzichten en werkervaring kunnen delen om de zorg beter te maken. Zodat we daadwerkelijk iets betekenen voor de bewoner/cliënt/patiënt. In 2017, na een leven lang in loondienst te hebben gewerkt, besloot ik ‘zelfstandig’ te worden. Vanuit het idee dat organisatiegrenzen er steeds minder toe doen, je elkaar nodig hebt in complexe vraagstukken, verschillen in expertise en het steeds gaat om de vraag: ‘wie voegt welke waarde toe en hoe doen we dit samen?’ Naar mijn idee kon ik dit beter kwijt in verschillende organisatie contexten en vraagstukken dan binnen de grenzen van één organisatie.

Zo ontmoette ik in een opdracht Harco (voormalig C3er). We hadden een klik en ik ging bij Harco op de koffie bij C3. Ik ontmoette op de drempel van de deur Elsbeth. ‘Hé wat grappig, haar ken ik van Sioo en haar mooie promotieonderzoek “professioneel handelen in organisatieadvieswerk”.

Zo ben ik zes weken gaan kennismaken met de andere C3ers, aan een grote tafel, met ruimte voor inhoud en verscheidenheid. Dat in een samenwerkingsconstruct van een coöperatie, dit sprak mij aan. Zelfstandigheid in verbondenheid, waarbij het professioneel handelen op de voorgrond staat.

Wat mij nog altijd treft is de hoeveelheid kennis die wij samen hebben. Hoe ieder van ons verschillend maar wel methodisch werkt in opdrachten. Hoe we door te reflecteren met elkaar er ook ruimte is voor leren. Diversiteit is onze kracht en dit inspireert mij om een bijdrage te leveren aan ons collectief. Ik nodig je uit om met ons kennis te maken!

T: 06-21803900

Meer weten over de visie, diensten, werkwijze of mensen van C3?

C3 adviseurs en managers
Kromme Nieuwegracht 13
3512 HC Utrecht
T: 06-835 83 444
E: c3@c3am.nl