Ruim denken 2

Datum: 03-04-2011

Ruim denken 2

Mijn dochter was jarig, 17 jaar werd ze. En hoewel dat een hele leeftijd is, waarop je bijna volwassen bent, hecht zij aan oude verjaardagstradities. Een van die tradities is dat de cadeautjes verstopt worden door de verjaardagsgasten en dat de jarige deze zoekt. Dus dochter de gang op, cadeautjes verstopt en vervolgens mocht zij ze zoeken.

Een aantal cadeautjes vond zij snel. Waar nodig hielpen de gasten haar door warm en koud te zeggen. Eén cadeautje gaf echter problemen. Mijn dochter stond in de hoek tussen het raam en het bureau en was volgens haar gasten bloedheet. Zij keek achter de verwarming en op de rand boven het raam, maar zij vond het cadeautje niet. Uiteindelijk besloot zij eerst haar andere cadeautjes te zoeken. Als laatste keerde zij terug naar deze plek. Waar zij ook keek, het lukte nog steeds niet om haar laatste cadeautje te vinden. Mijn dochter werd er een beetje wanhopig van. Zij keek mij aan voor hulp.  Ik wist ook niet waar het cadeautje lag, maar ik had wel een vermoeden. “Ruim denken” zei ik dus, met het motto van C3 in mijn achterhoofd. Ik zag in haar ogen dat er iets begon te dagen, toch lukte het haar nog niet om haar cadeautje te vinden. “Denk buiten de kaders” moedigde ik haar aan. En opeens kwam het inzicht. Met een brede lach deed zij het raam open en pakte haar laatste cadeautje.

Laat een reactie achter