Veranderen en mensen

Datum: 23-09-2016

Veranderen en mensen

De vakantieperiode heb ik benut om achterstallige vakliteratuur te lezen. Een van de boeken die ik las is De Veranderversneller van Kilian Bennebroek Gravenhorst. Dit boek beschrijft op een handzame wijze de drie redeneerlijnen (inhoud, proces en persoon) en de vijf veranderkundige vragen (waartoe? wat? waarom? hoe? en wie?) waarlangs een veranderverhaal tot stand komt.

De auteur stelt in zijn boek dat er weinig bekend is over de menselijke kant van veranderprocessen. Ik ben dat van harte met hem eens. Ik heb wel eens geprobeerd om dit element van het veranderproces schematisch weer te geven. De opmerking van Bennebroek Gravenhorst is voor mij een mooie aanleiding om dit schema met u te delen. Hopelijk is dit een kleine, zeer bescheiden bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de kennis op dit gebied. Het is maar een eerste aanzet, reacties zijn dus meer dan welkom.

werkwijze-eveline

 

 

Laat een reactie achter