Macht in beeld

Datum: 02-08-2008

Macht in beeld

Vanochtend stond in het FD een verhaal over de verkoop van de bank Insinger de Beaufort aan BNP Parisbas. Het artikel gaat over de fusie met Nachenius Tjeenk, een onderdeel van BNP Parisbas en over de taakverdeling tussen de topmannen. Het lijkt erop dat Insinger een goede deal heeft gesloten. De ceo van Insinger doet veel moeite om uit te leggen wat een verstandige strategische keuze het is om te fuseren.

Tevergeefs. De kop van het artikel luidt: ‘Klanten dwingen Insinger tot fusie’. Dat is toch een ander verhaal. Maar het echte demasqué is te zien op de foto bij het artikel. Drie mannen aan een vergadertafel. De mannen van het BNP Parisbas en Nachenius zitten op de achtergrond. Zij hebben hun jasje uit en zitten ontspannen aan tafel. De ceo van Insinger zit op de voorgrond. Hij draagt een donker pak, zit strak rechtop en klem zijn handen op de rand van de tafel in elkaar.
Hier wordt het werkelijke verhaal getoond. De Insinger ceo is de verliezer, die zijn macht kwijtraakt. De winnaars zitten op de achtergrond. De Insinger ceo mag nu wel de baas worden van de gefuseerde bank, duidelijk is dat de mannen op de achtergrond hem over een tijdje weg zullen sturen.

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Hier is de werkelijke macht in beeld.

Laat een reactie achter