De weg kwijt?

Datum: 19-04-2008

De weg kwijt?

Het radionieuws van dinsdagochtend zeven uur. Het eerste bericht: navigatiesystemen in auto’s moeten ook parkeerplaatsen gaan aangeven, dan raken automobilisten minder geïrriteerd. Het tweede bericht: de SP wil een spoeddebat over de OV chipkaart. Gisteren wilde de PvdA een spoeddebat over twee mannen in Brazilië, die niet van jonge kinderen af kunnen blijven.
Wat is dit voor land, waar dit soort onderwerpen het nieuws bepalen? Terwijl ondertussen Mugabe manipuleert om zijn dictatuur te handhaven, er hongersnood in de wereld is omdat de Amerikanen het graan in hun SUV’s verstoken en er een economische crisis dreigt, omdat internationale banken niet te vertrouwen blijken.
Volgens mij zijn politici en media in Nederland niet meer in staat hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden. Ze kunnen geen kaart meer lezen en geen koers meer bepalen. Was er maar een navigatiesysteem voor Nederland (zonder parkeerplaatsen). De digitale juffrouw brengt ons tenminste bij een bestemming. De mensen van vlees en bloed, die het land op koers moeten houden, kunnen dat niet.

Laat een reactie achter