De Gouden Baksteen

Datum: 13-12-2008

De Gouden Baksteen

BAM heeft de Gouden Baksteen gewonnen. Deze prijs is de ondernemer toegekend, omdat BAM een vrouwvriendelijk bouwbedrijf is. Ik ben daar achter gekomen, omdat ik in een rij stond bij het lunchbuffet. In een hotel tijdens beleidsdagen van een zorgorganisatie. Zes BAM-heren wezen de directeur bedrijfsvoering (vrouw) en mij op het feit dat onze groep zo mooi uit mannen èn vrouwen bestond. De zes BAM-heren werkten aan diversiteit, vertelden ze. BAM moet nog vrouwvriendelijker worden. De directeur bedrijfsvoering en ik boden aan om de BAM-mannen van een aantal tips te voorzien, omdat ze het vrouwen-perspectief in hun groep misten. Maar helaas, dat paste niet in het programma van de BAM-heren. Na de broodjes gingen ze weer haastig aan de slag met de integratie van de vrouw in een mannen-wereld.

Toen ik gister het mooie boekje ‘Naar waardecreatie in de zorg’ zag, moest ik aan de BAM-heren denken. Pagina 7: de samenstelling van de denktank. Als je naar die samenstelling kijkt, lijkt het net of er geen vrouwen in de zorg werkzaam zijn. Net of vrouwen niet op strategisch en beleidsmatig niveau nadenken. De denktank bestaat uit 12 mannen.

In de zorg is ook zoiets als een Gouden Baksteen nodig. Uitvoerder Boer & Croon en opdrachtgever het ministerie van VWS krijgen hem niet.

Laat een reactie achter