Collega Ulrich Oron gastdocent aan het UMCU- Doelmatigheidsonderzoek in de gezondheidszorg

Collega Ulrich Oron gastdocent aan het UMCU- Doelmatigheidsonderzoek in de gezondheidszorg

Doelmatigheidsonderzoek in de gezondheidszorg. Kosteneffectiviteit, kosten-baten, kwaliteit van leven, levensjaren in goede gezondheid, het zijn termen die je steeds vaker tegenkomt als het gaat om de doelmatigheid van medisch handelen en van nieuwe interventies in de zorg. Beleidsmakers, zorgverzekeraars en ziekenhuisdirecties hebben behoefte aan, en vragen om, een kwantitatieve evaluatie van uitkomsten en kosten van nieuwe strategieĆ«n in de zorg. Het is immers steeds belangrijker om te kijken hoe iedere geĆÆnvesteerde euro het beste rendeert in termen van gezondheidswinst of toekomstige besparingen.

In deze tweedaagse cursus leert u de basis principes van economisch evaluatieonderzoek in de gezondheidszorg. In een mix van interactieve presentaties en werkvormen komen alle aspecten van dit onderzoek aan bod en worden een aantal case studies gepresenteerd. In een gast college komt ook de vertaling van doelmatigheidsuitkomsten naar besluitvorming aan de orde. In deze cursus, waarvoor geen achtergrondkennis vereist is, doet u in relatief korte tijd uitgebreide kennis op over doelmatigheidsonderzoek, en kunt u zelf oefenen met de aangeboden materie. De cursus is geschikt voor iedereen die te maken krijgt met de vraag wat investeringen in de zorg opleveren en hoe onderzoek kan bijdragen aan transparante beslissingen in de zorg.

In 2017 is deze succesvolle cursus uitgebreid en geactualiseerd, zodat nu ook de aan belangrijkheid winnende concepten Budget Impact Analysis, early Health Technology Assessment, en Maatschappelijke Kosten Baten Analyse worden toegelicht. U krijgt zo een nog completer beeld van doelmatigheidsonderzoek in de gezondheidszorg.

Brochure

Meer weten over de visie, diensten, werkwijze of mensen van C3?

C3 adviseurs en managers
Kromme Nieuwegracht 13
3512 HC Utrecht
T: 06-835 83 444
E: c3@c3am.nl