Collega Ulrich Oron op 24 november 2021 gastdocent aan het Julius/UMCU: Doelmatigheidsonderzoek in de gezondheidszorg

Collega Ulrich Oron op 24 november 2021 gastdocent aan het Julius/UMCU: Doelmatigheidsonderzoek in de gezondheidszorg

Doelmatigheidsonderzoek in de gezondheidszorg. Kosteneffectiviteit, kosten-baten, kwaliteit van leven, levensjaren in goede gezondheid, het zijn termen die je steeds vaker tegenkomt als het gaat om de doelmatigheid van medisch handelen en van nieuwe interventies in de zorg. Beleidsmakers, zorgverzekeraars en ziekenhuisdirecties hebben behoefte aan, en vragen om, een kwantitatieve evaluatie van uitkomsten en kosten van nieuwe strategieĆ«n in de zorg. Het is immers steeds belangrijker om te kijken hoe iedere geĆÆnvesteerde euro het beste rendeert in termen van gezondheidswinst of toekomstige besparingen.

In deze tweedaagse cursus worden de basisprincipes van economisch evaluatieonderzoek in de gezondheidszorg uiteengezet. In een mix van interactieve presentaties en werkvormen komen alle aspecten van dit onderzoek aan bod en worden een aantal case studies gepresenteerd. In het gastcollege van Ulrich Oron komt ook de vertaling van doelmatigheidsuitkomsten naar besluitvorming aan de orde.

De cursus is geschikt voor iedereen die te maken krijgt met de vraag wat investeringen in de zorg opleveren en hoe onderzoek kan bijdragen aan transparante beslissingen in de zorg.

Meer weten over de visie, diensten, werkwijze of mensen van C3?

C3 adviseurs en managers
Kromme Nieuwegracht 13
3512 HC Utrecht
T: 06-835 83 444
E: c3@c3am.nl