Collega Ulrich Oron spreker op symposium oogheelkunde

symposium oogheelkunde

Collega Ulrich Oron spreker op symposium oogheelkunde

Op zaterdag 29 mei 2021 was collega Ulrich Oron in Nieuwegein spreker op het Insights Symposium, een symposium voor oogartsen:

Samen met de programmacommissie, onder voorzitterschap van prof. dr. Carroll Webers van de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht, was er een mooi en divers wetenschappelijk programma samengesteld. Het symposium werd gefaciliteerd en ondersteund door Novartis.

De organisatie was tot in de puntjes geregeld. Echter vanwege corona was gekozen voor een virtueel symposium. In het hele congrescentrum waren dus alleen de sprekers, technici en gastorganisatie aanwezig. Een aparte ervaring mag ik wel zeggen.

Op het symposium was mij gevraagd om helderheid te geven over de bekostiging van de medisch specialistische zorg, en een aantal specifieke aspecten voor de oogheelkunde daarin. Ook gaf ik een inkijkje in het analyseren van DBC’s via een casemix benadering. Een DBC casemix maakt voor een gekozen set DBCs de financiën inzichtelijk, zoals de totale opbrengsten, de totale kosten, marge en budgettair beslag. Dit kan bijvoorbeeld voor een indicatie, maar het kan ook een hele afdeling zijn.

De dagvoorzitter gaf mij als feedback dat ik de complexe materie van financiering helder en toegankelijk had uitgelegd, en dat ik een prettige stem heb om naar te luisteren. Het eerste is waar ik mijn best voor doe, het tweede is mij gegeven.

Ondanks de perfecte en professionele organisatie, en de leuke club sprekers, en de aparte ervaring die ik niet had willen missen, was mijn conclusie: “Zelfs als introvert, sta ik liever op een podium met een publiek voor me”. Dit bedoel ik positief, ik denk dat het zeer binnenkort weer mogelijk is.

Ulrich Oron

Meer weten over de visie, diensten, werkwijze of mensen van C3?

C3 adviseurs en managers
Kromme Nieuwegracht 13
3512 HC Utrecht
T: 06-835 83 444
E: c3@c3am.nl