Het Schone bij organiseren en begeleiden

Het Schone bij organiseren en begeleiden

Het Schone. We kennen het allemaal, we kunnen het niet pakken, moeilijk onder woorden brengen, maar als het er is dan weet je dat door te voelen. Zoals het Ware in je hoofd zit met soms krakende puzzels, redeneringen en overwegingen. Zoals het Goede in je hart zit waardoor je je een beter mens voelt als je het Goede doet. Zo zit het Schone in je ademhaling en in je buik.

Onder redactie van Jesse Segers en Marguerithe de Man van Sioo brengen 32 auteurs hun bespiegelingen over het Schone voor het voetlicht. Om het Schone een bewustere plek te geven in de praktijk van het organiseren en veranderen.

Onze collega Elsbeth Reitsma heeft een hoofdstuk geschreven over ‘Op zoek naar het Schone in het Adviesvak’. Geïnspireerd door het gedachtegoed van Hume onderzoekt zij of we op een wat systematischer wijze, door elkaars ogen en gevoelens te lenen, het Schone van het vak kunnen onderzoeken.

Ze komt tot vier ankerpunten: het vakmanschap en de expertise; de vrijheid in het handelen en oordelen; de functie van reflectie en de balans tussen de waardensystemen van de klant, het management en de professional.

‘Over het Schone’ is uitgegeven bij Mediawerf.

Meer weten over de visie, diensten, werkwijze of mensen van C3?

C3 adviseurs en managers
Kromme Nieuwegracht 13
3512 HC Utrecht
T: 06-835 83 444
E: c3@c3am.nl