Professionaliteit

Onze professionaliteit

Basisvoorwaarde
We kennen de zorg, verstaan ons consultancyvak en zijn vaardig in veranderprocessen. Dat is onze definitie van professionaliteit. Die professionaliteit is een basisvoorwaarde voor iedere consultant van C3. Zowel individueel als in teamverband houden we die professionaliteit bij en ontwikkelen we die voortdurend.

Ontwikkeling
Individueel ontwikkelen we ons door scholing, deelname aan externe gedachtewisselingen, door zelfstudie en door lezen en schrijven. Onze consultants zijn lid van de Orde van Organisatie Adviseurs (OOA) en nemen daar deel aan professionaliteitsprogramma's. Leren en ontwikkelen doen we ook door ervaringen op te schrijven en aan anderen te vertellen. We publiceren, geven lezingen, doceren en coachen.

Ontmoeting
Gezamenlijk ontwikkelen we onze professionaliteit in de eerste plaats door onze C3 ontmoeting. We hebben één stamtafel, waaraan we elkaar iedere vrijdagochtend ontmoeten. We komen iedere vrijdagochtend bij elkaar. Dan bespreken we een professioneel onderwerp of oefenen daarmee. Of we bespreken een casus en kijken wat er goed en slecht ging en wat je daarvan kunt leren. We nodigen regelmatig deskundigen van buiten uit om ons te informeren of voor een goede socratische dialoog. Op onze heidagen doen we dat nog wat uitgebreider en staat ook teamvorming centraal.
We ontmoeten elkaar tussendoor in kleine groepjes over innovatie en eigen ontwikkeling. En we staan altijd voor elkaar klaar als er iemand een specifieke vraag heeft. We hebben ook veel lol met elkaar en organiseren af en toe een feestje buiten het werk, waar we elkaar weer van een heel andere kant leren kennen.

 

We zijn vertellers
We geloven in de kracht van het verhaal en van de metafoor. We vertellen dus graag verhalen aan elkaar en in onze opdrachten. Verhalen met betekenis, met een voorbeeld of een oplossing van een moeilijk probleem. Verhalen, die helpen de werkelijkheid onder ogen te zien. Of verhalen die gewoon mooi zijn om te vertellen.

Kwaliteit
We hebben onze werkwijzen, processen, procedures en protocollen goed beschreven. We zijn daar zelf kritisch op, maar vinden toetsing noodzakelijk voor onze professionele kwaliteit.

Meer weten over de visie, diensten, werkwijze of mensen van C3?

C3 adviseurs en managers
Kromme Nieuwegracht 13
3512 HC Utrecht
T: 06-835 83 444
E: c3@c3am.nl