All Stars Day

Datum:21-02-2010

All Stars Day

Rokjesdag is door wijlen Martin Bril tot een begrip gemaakt. Het is de eerste dag in de vroege lente dat vrouwen massaal besluiten in een zomerrok en met blote benen de straat op te gaan. Dat doen ze meestal als het er nog veel te koud voor is.
Volgens mij zijn er overigens meer van die momenten in het jaar, waarin de kleding voor het volgende seizoen gedragen wordt, terwijl het er nog geen weer voor is. Zo zie je begin oktober ineens veel winterkleren, terwijl het nog 18 graden is. Ik begrijp dat wel. Door de idiote cyclus in modezaken moet een vrouw in augustus haar winterkleren kopen en in januari haar zomerkleren. Die hangen dan al vier maanden in de kast voor het seizoen zich aandient. Op een gegeven moment is de verleiding dan groot de kleding aan te trekken, ook al is het weer er nog niet naar.

Afgelopen donderdag was er kennelijk ook zo’n dag. Ineens hadden jonge meiden de Uggs met dikke maillot en winterjack of de winterbroek in laarzen uitgedaan. Op grote schaal waren die vervangen door nieuwe Converse All Stars met daarboven een skinny jeans en een kort jack met trui of blouse eronderuit. Voor wie het niet weet Converse All Stars zijn de klassieke enkelhoge basketball schoenen van canvas met een rubberzool. Ineens zie je in de stad en op de fietspaden die witte rubberzolen onder verschillende kleuren canvas. Jongens doen ook een beetje mee. Die trekken hun nieuwe schoen sneakers aan.

Het was donderdag zeker geen weer voor dunne canvas schoenen, maar dat doet er niet toe. Kennelijk bestaat er ook zoiets als All Stars Day, waarbij jonge meiden allemaal bedenken dat ze hun nieuwe schoenen voor het voorjaar aan moeten doen. Wat zullen ze een koude voeten gehad hebben.

Laat een reactie achter