Be good and tell it

Datum: 13-11-2006

Be good and tell it

C3’ers werken voortdurend aan de ontwikkeling van hun eigen professionaliteit. Dat doen we individueel en gezamenlijk. Iedere vrijdag komen we bij elkaar om een casus, marktontwikkeling of professionele ontwikkeling te bespreken. Twee keer per jaar gaan we de hei op om met een externe deskundige nog een paar slagen dieper te gaan. Vorig jaar zijn we daarvoor zelfs naar Frankrijk gegaan, waar Ber Verstraete woont.

C3 frankrijk 004.jpg

Regelmatig nodigen we experts van verschillende disciplines uit voor een dialoog. In de afgelopen jaren waren dat onder andere Danny Jacobs, Wessel Ganzevoort, Hans van Londen, Anton Zijderveld en Alfred Levi.

Vorige week hebben we ons twee dagen op de Hoge Veluwe teruggetrokken. Onder leiding van Jaap Boonstra, rector van SIOO, hebben we ons de vraag gesteld waar we goed in zijn en wat beter kan. Jaap is een topper in de wereld van het organisatieadvies en een geweldig leuke vent. Hij leidde de bijeenkomst met grote passie en veel inbreng. Heerlijk om met hem te werken. Hij heeft ons tot grote hoogte gestimuleerd.

mu700 023.jpg

We hebben gekeken naar wie we zijn en wat we kunnen. Maar ook wat ons fascineert en motiveert. Als we onze competenties als individu en als groep op een rij zetten, hebben we heel veel in huis. Dan blijkt opnieuw onze grote betrokkenheid bij de zorg. Eigenlijk willen we maar één ding, zorgen dat de zorg beter wordt. Of zoals Jaap het samenvatte: wij staan voor deugdelijke zorg en zorg die deugt.

Dat drijft ons. Daar richten we ons op. Het is niet voor niets dat al mijn collega’s in de zorg gewerkt hebben. De meeste C3’ers hebben een zorginhoudelijke achtergrond met daarnaast een academische opleiding en scholing in het adviesvak. Dat maakt ons geschikt om te doen wat we doen. Volgens Jaap Boonstra vertellen we dat te weinig aan de maatschappij. ‘Be good and tell it’ is daarvoor de gebruikelijke kreet. Het eerste lukt aardig. Het tweede doen we te weinig. Daar gaan we dus wat aan doen. U hoort van ons.

Laat een reactie achter