De avonturen van Gover en Nance (7) Studiereis

Datum:17-11-2009

De avonturen van Gover en Nance (7) Studiereis

De winkel van Gover en Nance is een hele tijd dicht geweest. Gover had er genoeg van. ‘Al die repressie, dat gezeur over toezicht op toezicht. De roep om nog meer regels. Ze snappen er niks van!!’ had hij al een paar keer geroepen. ‘Zo’n Klink, die 41 pagina’s over governance in de zorg schrijft en op grond van incidenten alles maar wil regelen. Zo’n Hirsch Ballin met een overbodige wet op de maatschappelijke onderneming. En ondertussen gaan de misstanden bij de banken gewoon door, terwijl Bos glimlachend toekijkt en Wellink zich God waant.’ Gover was aan het begin van de zomer echt heel boos.

Nance hield haar hoofd koel. Het laatste wat ze nu moest doen was Gover tegenspreken. Ze bedacht wat anders. ‘Waarom doen we de winkel niet een paar maanden dicht, Gover? Dan kunnen we op studiereis en eens rustig nadenken hoe onze markt verandert en hoe we daarop inspelen’. Nance stelde voor om naar Italië te gaan. Dan kon Gover eens kijken hoe ze in dat Mediterrane land met governance omgaan. Nance dacht daarbij in het bijzonder aan Berlusconi en de paus. Vooral de governance van de katholieke kerk leek haar heel interessant. Stiekem dacht ze dat zij dan de kunstschatten van Rome kon bekijken, terwijl Gover zich druk maakte om bestuurlijke vraagstukken.

Gover was direct enthousiast. Hij wilde er wel eens even uit na al die jaren en Italië trok hem al jaren. Dat van die studiereis was zakelijk interessant, maar hij vond het minstens zo aantrekkelijk om op een Romeins terras met een glas wijn naar ‘la bella figura’ te kijken. Dus besloten Gover en Nance de winkel een half jaar dicht te doen en af te reizen naar Rome.
Ze kregen nog even ruzie over het bord op de deur. Gover wilde een felgekleurd bord ophangen: ‘Gesloten wegens bezinning. MOET U OOK EINDELIJK EENS DOEN. U BEZINNEN!!!!!!!’. Nance vond dat commercieel niet handig en kreeg zoals gebruikelijk haar zin. Dus stond er neutraal op het bord dat de winkel wegens een studiereis gesloten is.

Nu zijn Gover en Nance weer terug. Na de studiereis en een restyling van de winkel is ‘Gover&Nance voor Governance’ per 1 november weer open. Ze hebben er beiden weer zin in. Gover kan de governance problemen in Nederland wat relativeren. Hij vertelt graag over zijn ervaringen. U zult nog van hem horen.

Laat een reactie achter