Hora est

Datum: 24-02-2007

Hora est

Eindelijk is het dan zover. Afgelopen donderdag 22 februari 2007 ontving ik uit handen van Pauline Meurs de bul met de doctorstitel aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Tussen 11 en 12 verdedigde ik mijn proefschrift over Governance & Gezondheidszorg voor een commissie bestaande uit 10 vooraanstaande hoogleraren. Naast de rector en mijn promotoren Pauline Meurs en Ruud Lapré waren dat Lutgart van den Berghe, Tom van der Grinten, Robbert Huijsman, Hans Maarse, Jaap van Manen, Jan Moen en Guus van Montfort.

De openbare verdediging was best pittig. De hooggeleerde opponenten waren vol lof over de dissertatie en voelden zich daardoor uitgedaagd om een echt debat aan te gaan en mij kritisch te bevragen. Dat maakte het een zeer interessant en uitdagend uur. Het ‘hora est’ kwam eigenlijk te snel. Een verder debat zou interessant geweest zijn. Dat doen we dan een andere keer. Volgens de commissie heb ik voldoende materiaal voor een tweede boek.

Op dit moment gaat het over mijn eerste boek. Daarin heb ik governance van de gezondheidszorg geanalyseerd. Ik heb vastgesteld dat zorgaanbieders te maken hebben met drie governance werelden, die niet goed op elkaar zijn afgestemd.

Het boek is uitgegeven bij van Gorcum. De handelseditie is te koop in de boekhandel, bij van Gorcum of via internet. Een samenvatting is bij C3 op te vragen. De pers heeft al belangstelling getoond. Op de voorpagina van de Staatscourant van afgelopen woensdag staat een goed artikel over mijn onderzoek. Andere publicaties volgen binnenkort.

Laat een reactie achter