Knechten en winnaars

Datum: 13-07-2009

Knechten en winnaars

Het is vandaag een rustdag in de Tour de France. Een tour die een turbulente start kende met veel pech voor de RABO ploeg maar weer goed nieuws voor de jonge SKIL SHIMANO ploeg.  Of bent u geen sport-/wielrenliefhebber? Graag mag ik buiten de hardloopkilometers die ik maak af en toe de racefiets pakken. Het is buiten het sportieve aspect wat me daarin aantrekt, ook het genieten van het fietsen, onderweg zijn, toewijding voor de fiets en de mens erop, de passie die het vraagt deze sport te beoefenen.

tourdefrance

 

 

 

 

Dit is ook wat me aantrekt aan de Tour, de prestatie, het iedere dag weer een topprestaties leveren, goed voor jezelf zorgen maar ook voor je teamgenoten. Want alleen kun je de tour niet volbrengen. Er is straks weliswaar één tourwinnaar, een topprestatie door inzet, talent, kennis, kunde en volharding. Maar, geen Tourwinnaar zonder de steun van zijn teamgenoten. In wielertermen, de knechten. De knechten zijn het eigenlijk waar het allemaal om draait.
Een bruggetje naar de zorg is eenvoudig gemaakt, goede excellente verpleegkundigen, dokters, psychiaters, managers, bestuurders met inzet, passie voor het vak zijn er allemaal bij gratie van de directe collegae om hen heen. Kijk eens om u heen wie dat voor u zijn, misschien bent u wel die geweldige ‘knecht’ die er voor zorg draagt dat u collegae kan excelleren. Of bent u de tourwinnaar, wie zijn dan uw knechten?

Laat een reactie achter