Met hartelijke groet vanaf de Academy of Management in Philadelphia

Datum: 06-08-2007

Met hartelijke groet vanaf de Academy of Management in Philadelphia

Hierbij een kort weblog vanaf het jaarlijkse congres van de Academy of Management. Een groots evenement waar duizenden mensen als wetenschapper en/of practitioner hun ervaringen en onderzoeksresultaten delen. De Academy heeft duizenden leden uit 120 landen; 38% van de leden komt van buiten de VS. De Academy kent vele divisies. Ik ben aangesloten bij Management Consultancy en Health Care Management. Maar tijdens de conferentie kan je gaan en staan waar je wilt. 

Vandaag is het de vierde dag. We hebben nog 2 dagen te gaan. Inspirerend! Enerzijds om de ‘hotshots’, zoals Mintzberg aan het werk te zien. Anderzijds zijn (nu nog) minder beroemde wetenschappers net zo inspirerend. Zojuist heb ik een sessie over ‘organizational forgetting’ bijgewoond. Wat gebeurt er in grote verandertrajecten met de kennis die mensen hebben? Kennis lekt weg. Dat heeft twee type gevolgen. Het negatieve scenario is dat dit ongewenst is: mensen weten niet meer hoe te handelen en de productiviteit daalt. De positieve kant is dat er ruimte komt voor leren: frisse, nieuwe inzichten. Het is dus maar wat je beoogt!

Zo’n Academy-dag is heel intensief. Je gaat van het ene onderwerp naar het andere. Hebt vele kortstondige ‘contacten’, waarbij je verneemt waar een Koreaan, een Fransman of een New Yorkse mee bezig is. Al met al heb ik voldoende stof voor vele weblogs.

Maar na Philadelphia is het tijd voor een rustiger periode: vakantie aan de westkust van de VS. Het lijkt nog ver weg (morgen eerst het optreden over de competenties van organisatieadviseurs) maar de dagen vliegen hier om.

Voor nu: een hartelijke groet uit Philadelphia.

Laat een reactie achter