Op zoek naar een toezichthoudende functie?

Datum: 12-03-2018

Op zoek naar een toezichthoudende functie?

De afgelopen periode hebben we bij C3 onderzoek gedaan naar de werving van toezichthouders. Wij hebben gekeken naar de wijze waarop toezichthouders geworven worden, de eisen die aan hen gesteld worden en de informatie die over de functie gegeven wordt. 

Wat mij daarbij opviel, en dat heeft op zich niets met het onderzoek te maken, is hoe lastig het is om deze vacatures te vinden. Wij hebben uiteindelijk een lijst opgesteld met 24 plekken waar deze vacatures verschenen. Kranten, werving- en selectiebureaus en verenigingen voor toezichthouders. En dan hebben we er vast nog wel een aantal gemist.  

Er is dus niet één plek, waar mensen die graag toezichthouder willen worden, vacatures kunnen vinden. Zij moeten daar echt hun best voor doen. Ik heb onze lijst inmiddels al aan een aantal mensen, die op zoek zijn naar een toezichthoudende functie, gegeven. Maar het vraagt nogal wat discipline en motivatie om al deze plekken regelmatig te checken.  

Het is de vraag of toekomstige toezichthouders zo planmatig te werk gaan. Over het algemeen hebben toezichthouders een hoofdfunctie en is de toezichthoudende functie een bijbaan. Hoeveel tijd en energie steken mensen in het vinden van zo’n bijbaan? Ikzelf werd toezichthouder nadat mijn oog bij toeval viel op een advertentie in de krant. En nu ik op zoek ben naar een nieuwe toezichthoudende functie, kom ik er vaak niet aan toe om alle 24 sites op onze lijst te checken. 

Misschien is het een idee om een plek te creëren, waar alle toezichthoudende functies worden gepubliceerd. En zo lang die plek er nog niet is, is de lijst hier te downloaden.

7 reacties

 1. Joop de Groot op 12 maart 2018 om 15:43

  Leuk artikel en helemaal mee eens!
  De bedoelde lijst zou ik wel graag willen ontvangen…

  • Renier Ligtenberg op 13 maart 2018 om 20:44

   Ik heb grote belangstelling voor de genoemde lijst. Misschien kunnen we een match maken.

 2. K. Schetters op 12 maart 2018 om 17:01

  Graag ontvang ik de lijst met adressen en plaatsen waar vacatures voor RvT op staan.

 3. Petra van der Veer op 13 maart 2018 om 09:40

  Dag,
  Herkenbaar. Ze zijn er zeker die toezichthoudende functies maar één lijst zou erg fijn zijn.
  Als u mij deze kunt toesturen of evt een link als die er is dan houd ik me aanbevolen.
  Vriendelijke groet,
  Petra van der Veer

 4. John Hoenen op 13 maart 2018 om 15:41

  Mag ik de lijst ontvangen svp?

 5. Gea Elferink - ten Hoeve op 13 maart 2018 om 15:45

  Ik ben tot nu toe voor mijn toezichthoudende- en bestuursfuncties gevraagd. Maar nu ik zelf op zoek ben valt het inderdaad niet mee om de tijd daarvoor te vinden.

 6. Karen Broekman op 22 maart 2018 om 09:41

  Ik ben het helemaal eens met de inhoud van het artikel. Het is lastig om er tijd voor vrij te maken. Graag ontvang ik deze lijst.

Laat een reactie achter