Stofzuiger

Datum:28-10-2009

Stofzuiger

Ik heb vandaag bij mijn huisarts de eerste griepprik gehaald. Want of ik het nu wil of niet, volgens de deskundigen behoor ik als 60-jarige tot de risicogroepen. Op zich is dat al paradoxaal. Vergrijzing vormt volgens politici en statistici een steeds groter probleem. Toch krijgen al die ‘ouwetjes’ van minister Klink gratis griepprikken (dit jaar zelfs drie). Daarmee voorkom je dat ouderen sterven aan de griep. Terwijl dat toch voor een deel de oplossing van het vergrijzingsprobleem zou zijn; een flink aantal oudere griepdoden per winter leidt tot minder problemen met een groter deel oudere bevolking.

Maar dat terzijde. Ik wil het over iets anders hebben. De rustige huisartsenpraktijk, die ik normaal frequenteer, bleek vandaag omgebouwd tot een zeer efficient logistiek centrum. Want –al gelooft Klink dat niet- die jongere huisartsen kunnen uitstekend organiseren. Er stond iemand bij de deur om de kaarten aan te pakken. Er waren twee prikposten met ieder twee huisartsen. De wachttijd was 2 minuten. Waar ik erg om moest lachen, waren de middelen die gebruikt waren om dit logistiek centrum in te richten. De oudere man die de kaarten aannam, stond achter een campingtafel.

In de gang moest een verwijsbord naar de tweede prikpost geplaatst worden. Daarvoor had men de stofzuiger gebruikt. Je hebt van die stofzuigers, waarbij je de steel rechtop aan de body kunt klemmen. Dat had men gedaan. Op die steel een A4 karton met ‘Tweede prikpost’. Prachtig hoe creativiteit gebruikt wordt als je iets ongewoons moet organiseren. Zouden we vaker moeten doen in de zorg.

Laat een reactie achter