Werkt u nog?

Datum:14-09-2009

Werkt u nog?

Ik moet voor een kleine ingreep opgenomen worden in het ziekenhuis. Vandaag had ik de intake met de chirurg en de anesthesioloog. Op die laatste poli loopt een verpleegkundige met mij allerlei vragenlijsten door. Vragenlijsten, die ik al eerder heb ingevuld en opgestuurd en waarvan de meeste gegevens al in hun computer staan. Toch vult ze die opnieuw in op een groen formulier. Maar daar wil ik het niet over hebben.

Ze heeft tweemaal mijn geboortedatum gevraagd. Die is in februari 1949 (inderdaad ik ben 60)
Verderop in het formulier aangekomen vraagt de dame met grote vanzelfsprekendheid ‘Werkt u nog een beetje, nee zeker’.  Ik sta paf en moet moeite doen om niet boos te worden (ze moet immers mijn bloeddruk nog meten). ‘Vanzelfsprekend werk ik mevrouw en wel heel hard en met veel plezier. En dat wil ik nog jaren blijven doen’ Ze schrikt en mompelt iets als ‘nu ja, zo denkt niet iedereen erover’ en gaat snel door naar de volgende vraag.

Wat een onzin. Politiek en vakbeweging bakkeleien over doorwerken boven 65 en in het ziekenhuis gaan ze er al vanuit dat een gezonde man van 60 niet meer werkt. Gelukkig stond er van de week een artikel in de krant over een dokter van 67 uit het AMC, die met spijt uitsprak dat hij met 70 moet stoppen en in een andere krant een artikel over Anton Philips, die met 77 jaar  nog een levendige coachingspraktijk heeft. Dat brengt de boel een beetje in evenwicht.

Werkt u nog? Moet u zeker doen.

Laat een reactie achter